Как се варят яйца в яйцеварка

Ах, яйцата! Няма нищо по-прекрасно от добре свареното яйце, нали? Ама как да го сварим така, че да е перфектно меко или красиво твърдо, а не разтекло или сухичко?

Но няма за какво да се тревожите, защото има решение на този проблем – яйцеварката! Това е уред, който позволява да варим яйца без да ги разбиваме в кипящата вода. Е, ако сте като мен, тогава ги разбивате въпреки всичко, но все пак това е доста по-добре от да ги варим на голема вода и да се молим за най-доброто.

Добре, добре, да се върнем на тема – как да варим яйца с яйцеварката? Ето един супер лесен рецепт:

  1. Налейте вода във вашата яйцеварка до желаното ниво на твърдост на яйцата (за меко яйце, нека водата покрива яйцата с около 1 см, за твърдо – с около 2 см).
  2. Внесете яйцата в яйцеварката и затворете капака.
  3. Включете яйцеварката и готово! В зависимост от предпочитанията ви, ще са готови за между 5 и 10 минути.

И ето го, вашето перфектно сварено яйце е готово! Ама имайте предвид, че времето за готвене може да варира в зависимост от големината на яйцата и от количеството им.

И като казваме „яйцеварка“, не означава, че не можем да се забавляваме с нещата! Аз обичам да добавям малко цвят в яйцата си, като ги боя с бои за яйца, преди да ги сложа в яйцеварката. Разноцветните яйца са прекрасно начинание на деня, нали?

Но какво да правим, ако нямаме яйцеварка? Няма проблем, винаги можем да варим яйцата на старомодния начин. За меко яйце, ги сложете в кипяща вода за около 4-5 минути, а за твърдо – за около 10-12 минути. Обаче има един трик, който може да направи яйцата ви по-лесно за обелване – докато ги варите, добавете малко сода бикарбонат във водата.

Има много начини да поднесем яйцата, когато са готови. Аз лично обичам да ги нарежа на половинки и да ги поднеса върху тост, заедно с малко сол и черен пипер. Но можем да ги добавим и към салата, да ги направим сандвичи или да ги приготвим като яйца „Бенедикт“.

В крайна сметка, както и да ги приготвим, яйцата са един прекрасен начин да започнем деня си или да се насладим на вкусен и пълноценен обяд. И с яйцеварката или без нея, нека да се забавляваме с готвенето и да се наслаждаваме на вкусните яйца!

 

Вашият коментар